workshops

Barbara Guldenaar geeft sinds 2015 les bij CREA, het Cultureel Studenten Centrum van de Universiteit van Amsterdam.

Barbara geeft ook workshops Tekenen en Schilderen in Krommenie. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@barbaraguldenaar.nl. Hieronder staat en en ander uitgelegd.

Workshop Tekenen en Schilderen

Deze workshops bestaan uit sessies van twee uur. De kosten voor de workshop bedragen 75 euro per persoon. Je ontvangt hiervoor een stempelkaart voor vijf workshopsessies van elk twee uur (kosten bedragen dus 15 euro voor twee uur).

Barbara geeft workshops op maandagochtend van 10:00 tot 12:00 én woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur.  Je kunt ook gedurende het jaar aanhaken, maar neem alsjeblieft wel eerst even contact met me op.

Wat doe je?

We werken afwisselend naar de natuur – bijvoorbeeld aan de hand van beeldmateriaal en stillevens – en naar opdrachten die gebaseerd zijn op een bepaalde kleur, techniek of specifieke mogelijkheden van het materiaal.

Er wordt gewerkt met tekenmaterialen zoals potlood, houtskool en kleurkrijt en met schildersmaterialen als inkt, aquarel en gouache. De materialen worden afzonderlijk gebruikt maar ook door elkaar heen. Ook wordt het overgangsgebied tussen tekenen en schilderen verkend.

Aan bod komen de werking van lijnen, vlakken en compositie maar ook het specifieke karakter van kleur. Je ontwikkelt je waarneming, leert de mogelijkheden van het materiaal en ontdekt de kracht van jouw verbeelding.

Materialen om mee te werken, naslagwerken, vakliteratuur en modellen zijn tijdens de cursus aanwezig. Je hoeft geen eigen materiaal mee te nemen, maar het mag wel. Zorg in ieder geval voor een kunstenaarsoutfit.

   

   

Niveau

Iedereen is welkom; beginners en gevorderden.

Locatie

De workshop vindt plaats op de bovenetage van Werkplaats Noorderhoofdstraat 45 in Krommenie. In het monumentale pand is een doorlopende expositie van het werk van Barbara Guldenaar.

Inschrijving

Er is ruimte voor maximaal 8 personen per workshop. Schrijf je nu in door een e-mail te sturen naar info@barbaraguldenaar.nl. Je ontvangt een bevestiging en betalingsverzoek per e-mail. Heb je vragen? Bel me op 06-19050102 of stuur een berichtje.